ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Εισαγωγή
Η Εταιρεία Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd (εφεξής θα αναφέρεται ως η «Εταιρεία, «Εμείς» ή «εμάς») είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και με την παρούσα ειδοποίηση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σεβόμαστε τα δικαιώματα εσάς των πελατών μας και ειδικότερα το δικαίωμα σας για προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Όραμα και αποστολή μας είναι να διατηρούμε ένα υψηλό επίπεδο προστασίας και ασφάλειας προσωπικών δεδομένων, να διασφαλίζουμε ότι γνωρίζεται τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούμε αυτά, πoια είναι τα δικαιώματα σας και με ποιο τρόπο μπορείτε να τα ασκήσετε. Δημιουργήσαμε την παρούσα Ειδοποίηση Απορρήτου ως ένα μέσο επίτευξης του πιο πάνω οράματος και αποστολής μας. Πιο κάτω σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να διασφαλίσουμε ότι γνωρίζετε το τι, το πως και το γιατί επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, ποια είναι τα δικαιώματα σας και το πως μπορείτε να τα ασκήσετε. Η παρούσα Ειδοποίηση Απορρήτου καλύπτει τις επεξεργασίες προσωπικών δεδομένων που διενεργούμε όταν έρχεστε σε επαφή μαζί μας στα καταστήματα μας, στις ιστοσελίδες μας και στις σελίδες που διατηρούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας υπόκεινται σε συνεχή ανάπτυξη. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει πιθανότητα να τροποποιούμε ή να συμπληρώνουμε την παρούσα δήλωση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά διαστήματα και να δημοσιεύουμε τις όποιες τροποποιημένες εκδόσεις στους ιστότοπούς μας. Σε τέτοια περίπτωση, θα σας παρέχουμε ή/και θα καθιστούμε διαθέσιμο με άλλο τρόπο αντίγραφο της τροποποιημένης Ειδοποίησης Απορρήτου. Ωστόσο, σας συνιστούμε να ελέγχετε περιοδικά την παρούσα Ειδοποίηση Απορρήτου, για να ενημερώνεστε για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Τι δεδομένα συλλέγουμε, με ποιους τρόπους και για ποιους σκοπούς
Για να σας παρέχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα δωροκάρτας foodlovers’ reward card, όταν συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής συλλέγουμε από εσάς στοιχεία ταυτοποίησης και επικοινωνίας και συγκεκριμένα το όνομα, το επίθετο, , τον τόπο στον οποίο διαμένετε, το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και τον αριθμό τηλεφώνου, δεδομένα και ιστορικό συναλλαγών την ημερομηνία εγγραφής, την υπογραφή και το φύλο σας. Επίσης, συλλέγουμε στοιχεία συναλλαγών όταν χρησιμοποιείται την δωροκάρτα σας για σκοπούς πίστωσης και εξαργύρωσης πόντων και παροχής προνομίων. Για να μπορέσουμε να σας εγγράψουμε στο πρόγραμμα δωροκάρτας foodlovers’ reward card είναι απαραίτητη η παροχή των προσωπικών σας δεδομένων, γι’ αυτό, στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να μας παρέχεται τα προσωπικά σας δεδομένα σας ενημερώνουμε ότι δεν θα μπορούμε να σας εγγράψουμε στο εν λόγω πρόγραμμα μας. Περαιτέρω, για να διατηρούμε επαφή μαζί σας χρησιμοποιούμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ερωτήσεις και τα αιτήματά σας ή για σκοπούς μάρκετινγκ, προώθησης προϊόντων, υπηρεσιών και προσφορών. Επίσης, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων και ιστορικό συναλλαγών για ανάλυση και για να σας κατανοήσουμε καλύτερα και να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες προσφορές και να βελτιώσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας καθώς και για σκοπούς στατιστικής έρευνας. Στα καταστήματα μας είναι εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης για σκοπούς ασφάλειας πελατών και εργαζομένων, πρόληψης και αποτροπής ποινικών αδικημάτων και για σκοπούς προστασίας των εγκαταστάσεων και των προϊόντων μας. Επομένως, όταν επισκέπτεστε τα καταστήματα μας συλλέγουμε οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης. Περιστασιακά διοργανώνονται διαγωνισμοί από την Εταιρεία μας. Για την συμμετοχή σας σε ένα διαγωνισμό είτε αυτός γίνεται εντός των καταστημάτων μας είτε αυτός γίνεται στο διαδίκτυο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητο να συλλέγουμε κάποια προσωπικά δεδομένα σας για να μπορέσετε να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό. Επομένως, όταν συμμετέχετε σε κάποιο διαγωνισμό μας συλλέγουμε στοιχεία ταυτοποίησης και επικοινωνίας όπως για παράδειγμα το όνομα, το επίθετο, τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και τον αριθμό του τηλεφώνου σας. Για να μπορέσετε να συμμετέχετε στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η παροχή των προσωπικών σας δεδομένων γι’ αυτό στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να μας παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα σας ενημερώνουμε ότι δεν θα μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτόν.

 

Γιατί επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και ποιες είναι οι νομικές μας βάσεις
Μια επεξεργασία θεωρείται νόμιμη μόνο όταν υπάρχει νομική βάση. Για να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούμε τις ακόλουθες νομικές βάσεις::
a. Εκτέλεσης σύμβασης:

 • Επεξεργασίες που αφορούν την παροχή υπηρεσιών και προνομίων στα πλαίσια της εγγραφής, απόκτησης και διαχείρισης της δωροκάρτας βαθμών foodlovers’ reward card.
 • Επεξεργασίες που αφορούν διαγωνισμούς.

b. Συγκατάθεση:

 • Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για σκοπούς ανάλυσης της καταναλωτικής σας συμπεριφοράς, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες σας και να σας παρέχουμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας.

c. Έννομα Συμφέροντα:

 • Το κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης λειτουργεί στην βάση των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε. Τα έννομα αυτά συμφέροντα είναι η ασφάλεια εσάς των πελατών μας, των εγκαταστάσεων, προϊόντων και υπαλλήλων μας.
 • Εκτελούμε δραστηριότητες απευθείας εμπορικής προώθησης και διαφήμισης για την προώθηση και εμπορία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας με βάση το έννομο συμφέρον μας για απευθείας εμπορική προώθηση, υπό τον όρο ότι δεν έχετε αντιταχθεί στη χρήση των δεδομένων σας για αυτόν τον σκοπό.
 • Περιοδικά πραγματοποιούμε έρευνες αγοράς στην βάση των εννόμων συμφερόντων μας για βελτίωση προϊόντων και υπηρεσιών.
 • Όταν υποβάλλεται κάποιο παράπονο, τα έννομα μας συμφέροντα είναι η διαχείριση του παραπόνου σας και η επίλυση της διαφοράς.
 • Διοργανώνουμε καμπάνιες και προχωρούμε σε επικοινωνίες στην βάση των εννόμων συμφερόντων μας για να προωθήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
 • Διενεργούμε επεξεργασίες για την διαχείριση και ανάπτυξη των επιχειρησιακών μας δραστηριοτήτων περιλαμβανομένης της βελτίωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών μας στην βάση των οικονομιών συμφερόντων μας.
 • Μπορεί να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων, κατά περίπτωση.

Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων
Προκειμένου να μπορούμε να σας παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες, προσφορές και προϊόντα χρησιμοποιούμε εξειδικευμένους παρόχους υπηρεσιών, τρίτα πρόσωπα, στους οποίους ενδέχεται να μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να μπορέσουμε να επικοινωνούμε μαζί σας ή να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες και/ή τα προϊόντα μας. Τέτοια τρίτα πρόσωπα θεωρούνται ως εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας οι οποίοι επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα μόνο σύμφωνα με τις εντολές μας και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά σας δεμένα χωρίς τις εντολές μας. Επιλέγουμε μόνο τους παρόχους οι οποίοι μπορούν να διασφαλίσουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας και συνάπτουμε συμφωνίες με αυτούς. Για παράδειγμα χρησιμοποιούμε τις πλατφόρμες που προσφέρουν το Mailchimp και ένας πάροχος πλατφόρμας αποστολής SMS και γραπτών μηνυμάτων για να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας, να σας αποστέλλουμε εμπορική επικοινωνία, προσφορές και άλλο υλικό μάρκετινγκ. Κάποιες από τις πιο πάνω διαβιβάσεις ενδέχεται να γίνονται σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα προχωρούμε στην διατλαντική διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων μόνο εάν τηρούνται οι προϋποθέσεις που θέτουν οι νόμοι περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως για παράδειγμα όταν υπάρχει απόφαση επάρκειας όταν δηλαδή στην τρίτη χώρα διασφαλίζεται επαρκές επίπεδο προστασίας. Στην απουσία τέτοιας απόφασης χρησιμοποιούμε κατάλληλες εγγυήσεις όπως δεσμευτικές συμφωνίες με τα τρίτα μέρη (τυποποιημένες ρήτρες προστασίας δεδομένων). Επί του παρόντος, διαβιβάζουμε προσωπικά δεδομένα μόνο στις ΗΠΑ στην βάση των Τυποποιημένων Ρητρών Προστασίας Δεδομένων όπως έχουν δημοσιευθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εάν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατάλληλες εγγυήσεις ή τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούμαι για τις διαβιβάσεις προσωπικών δεδομένων σε τρίτες χώρες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο dpo@iph.com.cy.

Περίοδος διατήρησης προσωπικών δεδομένων
Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για πετύχουμε τους πιο πάνω σκοπούς.

 •  Στην περίπτωση που εγγραφήκατε ως μέλος στο πρόγραμμα δωροκάρτα foodlovers’ reward card θα αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όλο το διάστημα το οποίοι παραμένετε μέλη. Ωστόσο, στην περίπτωση που η Δωροκάρτα σας είναι ανενεργή για διάστημα 2 συνεχόμενων χρόνων θα διαγράφεστε αυτόματα από το πρόγραμμα βαθμών foodlovers’ reward card και τα προσωπικά σας δεδομένα θα διαγράφονται και αυτά με ασφάλεια από την βάση δεδομένων μας.
 • Τα στοιχεία επικοινωνίας σας το οποία χρησιμοποιούμε για σκοπούς εμπορικής επικοινωνίας σας θα τυγχάνουν επεξεργασίας μέχρι την ημέρα που θα αποσύρετε την συγκατάθεση σας ή μέχρι να αντιταχθείτε στην επεξεργασία.
 • Επίσης, θα επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς ανάλυσης στοιχείων συμπεριφοράς πελατολογίου είτε μέχρι να ανακαλέσετε την συγκατάθεση σας ή μέχρι να αντιταχθείτε στην επεξεργασία.
 • Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγονται και επεξεργάζονται κατά τη διάρκεια και στο πλαίσιο των Διαγωνισμών κρατούνται μόνο μέχρι την κλήρωση και την ανάδειξη του νικητή, μετά καταστρέφονται.
 • Το οπτικό υλικό που συλλέγουμε από το κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης διατηρείται για περίοδο 2 μηνών και ακολούθως καταστρέφεται

Ασφάλεια επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων
Γνωρίζοντας την ευθύνη που έχουμε όταν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, εφαρμόζουμε κατάλληλες πολιτικές, κανόνες και τεχνικά μέτρα ασφαλείας ούτως ώστε να διασφαλίσουμε υψηλό επίπεδο ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ακατάλληλη χρήση ή αποκάλυψη, μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση, τυχαία απώλεια, καταστροφή ή ζημιά.

Cookies
Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies και για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε Cookie Policy την οποία μπορείτε να δείτε
εδώ.

Τα δικαιώματα σας
Επιπρόσθετα των όσων αναφέρονται πιο πάνω, σας ενημερώνουμε ότι έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία μπορείτε να ασκήσετε ανά πάσα στιγμή. Έχετε το δικαίωμα:

α.Να ζητήστε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Θα λάβετε πληροφορίες σχετικά με το εάν διατηρούμε προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς και, εάν ναι, γιατί τις χρησιμοποιούμε Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων.
β.Να ζητήστε τη διόρθωση των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσετε τυχόν ελλείψεις ή ανακρίβειες που έχουμε σχετικά με τα δεδομένα σας.
γ.Να ζητήστε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα εκεί όπου δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε.
δ.Να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων εκεί όπου στηριζόμαστε σε έννομο συμφέρον και υπάρχει κάτι σχετικά με την ιδιαίτερη κατάστασή σας που σας κάνει να θέλετε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία στη βάση αυτή. Μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα σας αυτό με το να επιλέξετε unsubscribe ή StopSmS στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα SmS που θα λάβετε από εμάς.
ε.Να αντιταχθείτε στην αυτοματοματοποιημένη  λήψη αποφάσεων συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ.
ζ.Να ζητήστε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας στοιχείων. Αυτό σας επιτρέπει να μας ζητήσετε να διακόψουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και να περιορίσουμε την χρήση τους. Αυτό το δικαίωμα μπορεί να ασκηθεί κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις όπως για παράδειγμα όταν αμφισβητείτε την ακρίβειά των προσωπικών σας δεδομένων.
η.Να ζητήστε τη μεταφορά των προσωπικών σας δεδομένων σε δομημένο και κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο  σε εσάς τους ίδιους ή σε άλλο πρόσωπο (κοινώς γνωστό ως δικαίωμα "φορητότητας δεδομένων").
θ.Ανάκλησης συγκατάθεσης. Στις περιπτώσεις όπου έχετε συγκατατεθεί σε μια συγκεκριμένη πράξη επεξεργασίας, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας χωρίς να επηρεάζετε η νομιμότητα της επεξεργασίας πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσης σας.
ι.Να υποβάλετε καταγγελία στην Εποπτική Αρχή. Εάν ανησυχείτε για οποιαδήποτε πτυχή των πρακτικών τήρησης του απορρήτου μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να το αναφέρετε στην αρμόδια Εποπτική Αρχή.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα από τα παραπάνω δικαιώματα ενδέχεται να μην μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις περιπτώσεις.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα Ειδοποίηση Απορρήτου ή θέλετε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας που αναφέρονται πιο πάνω ή επιθυμείτε να δηλώσετε ένα παράπονο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
i. i. αποστέλλοντας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: foodhaus@foodhaus.com
ii. ή καλώντας μας στο 7000 3663 (ώρες γραφείου)
iii. ή συμπληρώνοντας το ανάλογο έντυπο που θα βρείτε στα ταμεία των καταστημάτων μας.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας μας στο dpo@iph.com.cy.
Στην περίπτωση που δεν λάβετε ικανοποιητική απάντηση από εμάς ή σε κάθε περίπτωση μπορείτε να  εγείρετε άμεσα το παράπονο σας στο γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.dataprotection.gov.cy.